Lentolaukut

Lentolaukuiksi kutsutaan pieniä matkalaukkuja, jotka otetaan lentokoneen sisälle. Tässä artikkelissa on vinkkejä lentolaukun hankkimiseen internetistä.

Lentolaukun valinta

Lentolaukut ovat käteviä työ- ja viikonloppumatkojen kaltaisilla lyhyillä reissuilla, joilla on mukana vain vähän matkatavaroita. Monet halpalentoyhtiöt laskuttavat erikseen ruumaan menevistä matkatavaroista, joten valitsemalla lentolaukun saattaa säästää suuriakin summia. Matkatavaroiden saapumista ei myöskään joudu odottamaan, jolloin koneenvaihdot sujuvat sutjakkaammin.

Käsimatkatavaroille tarkoitettu matkalaukku saa olla tavallisesti enintään 55 cm pitkä, 45 cm leveä ja 25 cm paksu. Kannattaa kuitenkin tarkastaa mitat etukäteen lentoyhtiön matkustusohjeista. Lentolaukun materiaali voi hyvin olla tekstiiliä, sillä se ei joudu kestämään kovakouraista käsittelyä matkalaukkujen lajittelussa tai pyörimään ruumassa. Jos lentolaukkua on hankkimassa työkäyttöön, kannattaa sen ominaisuuksia tarkastella huolellisesti. Laukussa olisi esimerkiksi hyvä olla ulkotasku, johon saa sujautettua A4-kokoisia papereita. Näin koko laukkua ei tarvitse avata, jos haluaa tutustua kokouspapereihin lennon aikana.